Kropp, Kosthold og Velvære Oppskrifter

Sjokolade-popcorn, litt sunnere snacks

Sjokolade + popcorn = sant! Sjokolade-popcorn!!!!

I dag skriver vi Lørdag, og da MÅ man jo ha noe ekstra godt å kose seg med. Men hva? Her faller valget ofte på melkesjokolade. Det er så digg! Men jeg har også fått opp øynene for noe annet som er super digg. Nemlig, sjokolade-popcorn!

Når jeg var liten og var på ferie så var noe av det beste jeg visste farget popcorn. Det er popcorn med konditorfarge som er ristet i sukker eller honning eller noe sånt. Det er iallefall hinsides godt.

Og for noen år siden hadde Sørlands chips en popcorn type som het sweet and salty eller noe i den duren. Jeg ELSKET den, men dessverre finner jeg den ingen steder. Og siden jeg ikke har funnet ut hvordan jeg lager denne sukkerlaken som man har over, og de fortsatt holder seg sprø har jeg funnet noe annet godt.

sjokolade-popcorn

Popcorn med sjokolade på. Fy søren så godt. Du kan enten bruke 70% sjokolade, eller sukrin sin melkesjokolade. ( Det skal jeg teste neste gang. ) Du kan velge å poppe de selv og ha litt salt over, eller du kan bare kjøpe en ferdig pose. Jeg bruker sistnevnte da jeg har kastet ut mikrobølgeovnen min.

Smelt sjokoladen (jeg bruker ca 50 gram sjokolade pr halvepose popcorn. Hell alt i en bolle og bland godt til alle popcornene har fått sjokolade på seg. Legg det utover et bakepapir og sett i kjøleskapet så sjokoladen stivner. Og nyt. Her likte 3 av 4 barn det med 70% sjokolade. Så får vi se hvordan de liker det med sukrinsjokolade.

Raskt, enkelt og super godt. Og litt sunnere enn å spise 200 gram med melkesjokolade. Men om du plutselig skulle komme over en pose med søtt og salt popcorn, så rop på meg da. For det er virkelig savn!

Har du smakt sjokolade-popcorn?

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  1. Jeg har aldri prøvd…. men NAM, dette så skikkelig godt ut! Jeg kan tenke meg det blir bra med et dryss himalayasalt over også. Dette må jeg prøve en gang! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.