Oppskrifter

Kjappe, saftige og nydelige rundstykker

rp_rundst.jpg

I går la jeg ut dette bildet, og det var flere som ønsket seg oppskriften. Så her kommer 2 versjoner av deigen så kan du velge hva som er enklest og best for deg. Man kan helt fint lage sin egen kombinasjon også. Dette er nok til 12 stykker.

Det du trenger til vesrsjon nr 1 er: 

3 dl Kulturmelk

4 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete

1 ss bakepulver

1/2 ts salt

2 ss sirup

Pensling

1 egg

Pynt

Valmuefrø eller havregryn

Det du trenger til versjon nr 2: 

3 dl Kulturmelk

4 dl speltmel

1 dl havregryn

1 dl hvetemel

1 ss bakepulver

1/2 ts salt

2 ss sirup

Pensling

1 egg

Pynt

Valmuefrø eller havregryn

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle

2. Ha i sirup og kulturmelk i blandingen. Bland alt til en deig.

3. For 12 rundstykker av deigen (jeg brukte spisesjeer) og legg dem på en stekeplate med bakepapir

4. Visp egget lett med en gaffel og pensle rundstykkene med eggeblandingen og strø på pynten.

5. Stek runstykkene i ovnen i 10 – 15 min. La avkjøle seg på en rist med et klede over.

Bon Appetitt!!

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  1. Ser veldig godt og enkelt ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.