Barn Barn og ernæring Familieliv Oppskrifter

Hjemmelaget sviskemos og sviskesaft

Blogg5

 

Når barna starter med fast føde er det mange som blir litt harde i magen, og med førstemann så brukte jeg kun maltekstrakt i flasken, for han var jo flaskebarn. Med nr 2 så begynte jeg å lage hjemmelaget sviskemos og sviskesaft for jeg synes ikke de man fikk kjøpt på glass var noe effektive.

Så i dag laget jeg en stor porsjon mos og frøs ned. Kommer til å lage enda mer saft også, men i dag ble det bare til en flaske.

Slik gjør du:

Legg ca 20 svisker i en liten kjele, og ha vann i kjelen til det dekker sviskene og gjerne 1 cm over dem. La de koke i ca 10 – 15 min med lokk slik at ikke vannet damper bort.

Sil av vannet, men behold det. Jeg siler det av i et litermål.

Legg sviskene tilbake i kjelen eller oppi en blender og knus det til en glatt mos. Ha i litt og litt av avkoket til den har ønsket konsistens. Fordel det så i en isterningboks og legg i fryseren.

Når du lager grøt neste gang bruker du kun varmt kokt vann og en slik «isbit» og grøten er klar til å spises.

Sviskesaften er resten av avkoket, dette kan også fryses i isterninger og puttes i varmt kokt vann for å få fart på magen.

Lager du noe av maten til babyen selv? Vil du ha flere slike oppskrifter? 

Følg Fru Jacobsen på facebook for flere oppskrifter på babymat.

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

6 kommentarer

  1. says:

    Blir nok å lage litt selv når lillegutt har kommet til verden og blitt litt større, hihi 🙂

  2. Linn says:

    Lager alt av fruktmos og middag til Majken selv 🙂 Gjorde jeg til Kajsa og.

  3. giiskee says:

    Takk for oppskrift og fremgangsmåte! 🙂 har et flaskebarn med veldig treg mage…Håper dette kan få fart på magen hennes 🙂

  4. Hege says:

    Anbefaler å legge svisker i vann over natten før de kokes, i tørket frukt er det muggsopp som små barn ikke skal ha så store mengder av.

  5. Renathe says:

    Hvor lege har sviske vannet holdbarhet ?:)

    1. Tja, jeg laget nytt ca hver 3. dag. Men holder nok opp mot 5 dager hvertfall 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.