Barn og ernæring Oppskrifter

Gulrotpure

I går laget jeg noen smaksporsjoner til Lillesøster. Siden hun er over 4 mnd og en stor baby er det nå greit å begynne litt med fastføde så ikke jeg blir helt spist opp.

g1

Så i går laget jeg gulrotpure, og det falt virkelig i smak. Det ganske kraftig smak på gulrot, så det gikk ned på høykant. Hun elsker mat, og når hun ser jeg dekker bordet til middag for oss andre går armer og ben som trommestikker.

Her kommer oppskriften: 

Kok opp ca 5 dl vann og ha i 3 gulrøtter som er ferdig skrelt og kuttet i like biter.

La det koke i ca 15 min, til gulrøttene er skikkelig myke.

Putt bitene med ca 20 ml av kokevannet i en blender, og knus det helt.

Ha i 25 ml morsmelk eller morsmelkerstatning og 1 ss rapsolje

Bland til en god konsistens.

Vil du blande ut enda mer tilsetter du litt og litt kokevann 🙂

g

Putt det i isbitformer og vips så har du flotte smaksporsjoner 🙂

Lager du babymaten selv?

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

5 kommentarer

  1. Mamma til Storebror og Lillebror says:

    Takk for oppskrift 🙂 om ikke lenge begynner min minste meg grøt. men har store planer om og lage så mye babymat selv som mulig!

  2. Mamma til Storebror og Lillebror says:

    Hva heter du på instagram ? 🙂

    1. Fru Jacobsen says:

      _frujacobsen_

  3. Marianne says:

    Morsmelk er ferskvare og skal ikke blandes i maten før frysing. Enzymene vil gjøre maten til tyntflytende suppe.

    1. Funket gull her, ble ikke tynn suppe ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.