Oppskrifter

Grove rundstykker – Deilig helgefrokost

Er det noe vi liker godt her i huset, så er det rundstykker. Det er så godt med lunkne rundstykker med godt pålegg på. Som regel er det et must i helger og fridager. Om de er kjøpt eller laget fra bunnen er ikke så farlig. Men de blir absolutt best om man lager de selv.

Så da tenkte jeg å dele en oppskrift jeg bruker på rundstykker.

ca. 32 stk.

1 liter lunkent vann
1 pakke tørr gjær
5 dl havregryn
5 dl sammalt hvete
5 dl sammalt rug
4 dl siktet rug
50 ml rapsolje
2 ts salt
siktet hvetemel til deigen er god å jobbe med

rundstykker

* Bland alle ingredienser til en god deig og la heve i ca 50 min

* Rull ut og legg på stekebrett, etterheve ca 30 min

* Pensle med 1 egg og 2 ss melk som er vispet sammen før de puttes i ovnen.

* Stek på 225 grader i 20 min.

Velbekomme, og nyt!

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.