Aktiviteter for barn

16 aktiviteter når man er i lock down.

Vi opplever nå, noe tilnærmet ingen levende nordmann har opplevd før. Vi er i Lock down. Skoler, barnehager og arbeidsplasser er stengt eller det er strenge krav for at du skal møte opp. Vi skal møtes så lite som mulig, og holde oss til vår egen flokk. Jeg har faktisk fått noen kommentarer på det at mine er heldige, for de har søsken. Og, selv om de har mye glede av hverandre, så kan jeg love deg at for oss som foreldre er også frustrasjonen og arbeidsmengden også firedoblet.

Vi skal kjøre hjemmeskole på 3 ulike nivåer, samt at vi skal holde minien på fire år okkupert nok til at de andre får gjort opplegget sitt og ha ro. Samtidig skal hus og livet gå noen lunde videre rundt dem. Så JA, det er litt hjelp at de er flere, men det krever også en del mer av oss som foreldre. Det er ikke sånn at siden de har søsken så trenger ikke vi å aktivisere og få dem i gang. Snarere tvert i mot. MEN, jeg liker å ha de hjemme. Jeg liker å ha flokken min samlet når det er som det er der ute. Og har egentlig bare håpet på at en lock down skulle komme raskere.

Men vi kan alle trenge litt hjelp til å finne ting å finne på i mellom hjemmeskole og tvspill. Så jeg tenkte å komme med noen gode ideer, som man kan finne på selv om man ikke kan være sosiale. Lock down kan være krevende for både små og store.

Turbingo

En artig greie, med masse læring selv om de her det gøy. Du finner en haug ulike du kan printe ut her. Personlig liker jeg Turistforeningen sin best. Print ut, og har du lamineringsmaskin kan du laminere de, og bruke en whiteboardpenn eller lage kryss som du laminerer og fester tackit på. Så kan man bare feste de over bildene man har funnet. På den måten kan de brukes gang på gang.

Pute og pledd slott

Lag slott av puter og pledd, og la ungene spise lunsjen sin der. Evt kveldsmaten.

Tegne, Male, skape!

Finn frem ark, maling, lim, gamle ukeblader og la ungene klippe og lime. Bruke kreativiteten sin.

Les også: 10 ting man kan gjøre når det regner.

Lese.

Innfør 15-20 min lesing HVER dag. De som kan lese selv skal gjøre det, og de som må bli lest for blir det. Det hjelper på språkforståelsen, og man lærer leseteknikk. Det er viktig at man fortsetter å lese HVER dag.

Dans.

Endorfiner hos store og små utløses ved fysisk aktivitet. Så mellom hjemmeskoleøkter, mens dere lager lunsj eller middag. Bare for å gjøre noe helt annet. Sett på musikk og dans! Det gjør også at hjernen fokuserer bedre når den må gjøre noe helt annet noen minutter. Du finner min spilleliste her.

Så frø.

På vanlig butikk får man tak i en del frø, eller plantasjen/europris. Skal du ut å handle noe så kan du lett ta med deg noen pakker ulike frø. Enkle ting å så er feks karse og solsikke.

Øv på å tape.

Mange barn blir helt i fistel når de ikke vinner i spill. Og mange er rett og slett ikke vant til å spille brettspill. Så blås støvet av ludoen, yatzy og memory. (De anbefaler visst ikke å spille Monopol i krisetider, men tør du teste sjebnen?). Hva med scrabble kanskje? Eller lage sin egen versjon? Om å gjøre å finne flest ord på 5 minutter eller noe?

Lag smykker.

Har dere hama perler kan de smeltes flate eller brukes som de er. Eller kanskje du har en haug perlede smykker som ikke brukes? Klipp de opp og design nye. Det er alltid en slager.

Hjemmespa.

Mine jenter ELSKER når vi tar på ansiktsmaske, filer negler, ta på neglelakk, og doller oss litt. Kanskje ikke helt en aktivitet tenåringsgutta synes er kult, men alle kan være med.

Les også: 10 morsomme vinteraktiviteter.

Lag en drage

Drage kan lages lett, finn ulike måter å gjøre det på. Og fly dem i hagen. Det kan gi timesvis med morro.

Ha turneringer

Er været fint, så finn frem fotball, badminton, frisbe, kubb, eller andre sommerleker og kjør turneringer. Vinneren får velge film til kvelden.

Hverdagen og husarbeid.

Man MÅ ikke finne på så mye fancy. La ungene ta av bordet etter mat, la ungene sette i oppvaskmaskinen, støvsuge, være med å lage middag/lunsj, være med å tørke støv, koste verandaen, rydde, sette på vaskemaskinen. Slike ting kan ingen lære dem på skolen, men er viktig lærdom.

Bake og preppe

Bake ting som kan ligge i frysen om dere får lyst på noe godt, så man slipper å dra på butikken. Lage lunsj eller middager som kan fryses og taes opp når man trenger det. Her lærer man en del også av veie og måle.

Fargejakt

Ta en eggekartong og mal farger i hullene etter egg. Gå ut og se om man kan finne noe som passer til alle fargene.

Gymtime på nett

Er det skikkelig hustrig vær og man ikke har lyst til å være ute så kan man finne opplegg og program for barna på nett (voksne kan absolutt bli med). Aktiv og glad har åpnet nettsiden sin i disse tider. Slik at alle kan få skikkelig utløp for energien de ikke får brukt på skolen og barnehagen.
Brukernavn: aktiv
Passord: aktiv

Pedagogiske programmer

Vi voksne har absolutt godt av å være med på aktive ting med ungene, men noen må jobbe litt. Eller trenger en liten hvil. For det er ikke til å stille under en stol at barna orker mer enn voksne. Så en time out med litt pedagogisk input er gull.

Salaby har åpnet sine nettsider så alle kan finne ting til aldersgrupppen de har hjemme.

Grapho game er en slager hos liten og stor her hjemme.

Men så er det jo sånn at influensatoppen er over oss, og kobinert med at koronatidene er her så kan det være en del syke og snufsete barn også. Og da har jeg 14 aktiviteter man kan gjøre, eller disse 15 aktivitetene. Det er rolige ting man kan gjøre når formen ikke er helt på topp.

Har du tips til aktiviteter man kan finne på under lock down?

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.