Oppskrifter

Sara Bernhard // Minimakroner

IMG_0987

 

I dag har jeg bakt noen nydelige kaker som heter Sara Bernhard (minimakroner). Og på instagram har flere spurt etter oppskriften, så da kommer den her 🙂

Bunner: 

100 gram mandler (skoldet og malt)

1 1/2 dl sukker

1-2 eggehvitter

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 175 grader. Skåld og mal mandlene og bland dem med sukkeret.

Visp eggehvitene til et hardt skum, og vend det i mandelblandingen

Lag ca 30 små runde bunner av mandelrøren på en stekeplate med bakepapir

Stek bunnene midt i ovnen i ca 10 min (til de er lyse gyldene). La dem avkjøles på rist.

Smørkrem: 

100 gram romtemperert smør

1 1/2 dl melis

1 eggeplomme

2 ts vaniljesukker

2-3 ts kakao

250 gram smeltet kokesjokolade til dypping (jeg pleier i smøre på smeltet sjokolade)

Slik gjør du: 

Lag kremen: Rør sammen smør, melis, eggeplomme, vaniljesukker og kakao til en glatt krem.

Snu bunnene, og bre over sjokoladesmørkremen. Overflaten skal ikke være helt glatt. Sett kakene i fryseren et par timer.

Smelt så sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovnen. Dypp kakene raskt ned i sjokoladen slik at kremen dekkes helt. La kakene stå kaldt til de skal serveres. (veldig fine å fryse, bruker 5 min på å tine).

Liker du slike kaker? 

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

  1. malenefossum says:

    Nam, det er så godt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.