Her om dagen la jeg ut dette bildet på snap av vår Kyllingwok, og jeg fikk flere meldinger om oppskrift. Så da deler jeg den med dere her inne. Det er så utrolig godt, og alt ble spist opp.
Her hjemme ELSKER vi wok. Og de fleste gangene ender vi opp med å bare wokke grønnsakene og kjøttet, også heller vi over litt soyasaus. Men det kan bli litt spiss smak for ungene. Men, våre spiser det. Jeg bestemte meg derfor å lage en woksaus har om dagen som jeg laget for mange år siden, og den er så god.
Ingredienser:
Kyllingfilet (eller annet kjøtt)
2 poser wokgrønnsaker classic (bruk den typen dere liker best, eller bruk rå grønnsaker)
100 g Bygg-gryn
Ingredienser til sausen:
1 liter kraft (vann + buljong av valgfri smak)
1ss honning
3 ss soyasaus
1 ss eddik
1 ss Solbærsaft (kan sløyfes)
2 ss maisenna
Slik gjør du:
1. Wok kjøttet og legg det for seg selv. Wok grønnsakene til de er gjennomvarme. Ha kjøttet tilbake sammen med grønnsakene. Kok bygg-grynene for seg selv og ha de oppi rett før du heller i ingrediensene til sausen.
2. Bland alle ingrediensene til sausen. Bortsett fra maisenna, den blander du i en kopp kaldt vann.
3. Ha alt sammen i pannen og la det koke opp. Så sper du på med maisenna til det tykner. Vipps så her du ferdig mat som smaker deilig.
Kyllingwok er sunt og godt. Og det kan spises i hverdagen og i helg
[…] Link til originalpost […]
Bygg gryn hadde jeg aldri tenkt å ha oppi! Jeg har laget samme wok i alle år, uten å egentlig tenke på hva jeg har oppi. Om du skjønner? Takk for tips, det skal prøves! Vi spiser en del wok, men har stort sett eggnudler til – veldig populært blandt våre gutter. Og en spicy saus, da alle liker krydret mat. Foruten Markus. Han får stort sett bare naturell
Wok er super digg og det enkleste å lage! Digger wok!