Oppskrifter

Hjemmelagede kjøttkaker

Her om dagen laget jeg hjemmelagede kjøttkaker, og de ble knallgode så jeg tenkte å dele oppskriften min med dere 🙂 For dette er kaker som ALLE kan lage.

Dette trenger du:

800 gram karbonadedeig (eller kjøttdeig om du liker det best)

1 ts pepper

1/2 ts salt

1 ts malt ingerfær

1 ts malt allehonde

1 ts muskatnøtt (eller muskat)

3 ss potetmel

4,5 dl melk eller vann

Til sausen:

3 terninger kjøttbuljong

1,5 liter vann

4 ss mel

1 ts pepper

Sukkerkolør

rp_ons1.jpg

Slik gjør du:

1.

Ha kjøttet i en bolle, og tilsett det tørre. Rør godt så alt blir blandet, før du tilsetter melken/vannet litt og litt.

2.

Kok opp 1,5 liter vann og ha i 3 terninger med kjøttbuljong. Smelt smøret i pannen og lag kjøttkaker med en skje som du dypper i kaldt vann. La kakene bli gyldne og ha de over i det kokende buljongvannet. Ta de ut når de flyter til toppen.

3.

Når alle kakene er ferdige så lager du sausen. Slik:

smelt smøret i en kjele til det er brunt, ha i melet og rør til blandingen blir nøttebrun. Ha så i litt og litt av buljongvannet til ønsket tykkelse. Ha i pepper og la koke i ca 5 min. Legg i kjøttkakene, og la det stå og godgjøre seg i 15 min.

Bon Apetitt 🙂

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

3 kommentarer

  1. lizbethosnes says:

    Mmmhhh, takk for oppskrift! Det så vanvittig godt ut 🙂

    ♥ Lizbethosnes.com

  2. zezzan says:

    Gott gott. Jag brukar använda detta recept när jag lagar köttbullar eller pannbiffar. http://www.arla.se/recept/kottbullar/
    Det är oxå väldigt gott. Perfekt att göra dubbelsats och frysa in så har man mat att ta fram de dagar när man inte har tid att laga från botten 🙂

  3. Kristina Hansen(www.kristinahansen.no) says:

    Skal notere ned denne, trodde jeg bare trengte salt og pepper, haha :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.