Barn og ernæring Oppskrifter

Eplepuré til babyen

Her om dagen laget jeg smaksporsjoner til minstemor og bestemte meg for å begynne med eple. En ingrediens av gangen er viktig i begynnelsen.

På samme alder med de to andre har de fått MME og grøt, men nå fullammer jeg enda 🙂 Men siden jeg hadde litt morsmelk i kjøleskapet tenkte jeg å lage ferdig noen testporsjoner til henne.

Oppskriften:

2 epler skrelles og deles i terninger.

La det koke til de er helt møre, og hell så avkoket i en kopp.

Legg bitene i en skål eller kopp og finn frem stavmikseren. Kjør det til en mos og ha i litt og litt av  avkoket (jeg brukte morsmelk). Bland det ut til en konsistent du synes passer ditt barn. Jeg valgte å kjøre det nesten til en tyktflytende suppe.

Legg i isbitformer og frys ned. Så tar du bare opp en og en «klump» når de skal få smake 🙂

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

  1. redaksjonen says:

    Enkelt og greit når man kan det, men mange som er usikre på hvordan man lager fruktpuré til de små. Jeg deler denne på facebook i dag 🙂

  2. Sevgi Øzalp says:

    Jeg er farmor til Selma som er 9 måneder. Jeg lager mat til henne hver uke. Hun elsker farmor sin mat.
    Jeg vil gjerne prøve. Den eplepure . Takk for at du deler med andre.
    Ha en fin kveld videre.
    Hilsen
    Sevgi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.